Kemi

mælkesyre

05. maj 2015 af lokpæø (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, vil I gerne hjælpe mig med denne opgave? :)

Skærmbillede 2015-05-05 kl. 03.42.41.png


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2015 af mathon

a)
       mælkesyre er en middelstærk
       syre:
                             pH=-\log\left ( \frac{-10^{-pK_s}+\sqrt{10^{-2pK_s}+4\cdot c\cdot 10^{-pK_s}}}{2} \right )

                             pH=-\log\left ( \frac{-10^{-3{,}86}+\sqrt{10^{-7{,}72}+4\cdot 0{,}050\cdot 10^{-3{,}86}}}{2} \right )

                            


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj 2015 af mathon

b)
      størst pufferkapacitet
      for
                                  pK_s-1<pH<pK_s+1

         


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2015 af mathon

c)
        10 g lactat ækvivalerer 0,112 mol lactat
        5 g mælkesyre ækvivalerer 0,056 mol mælkesyre

  pufferligningen:
                         pH=pK_s+\log\left ( \frac{n_b}{n_s} \right )

                         pH=3{,}86+\log\left ( \frac{{0,}112}{{0,}056} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. maj 2015 af mathon

d)
         5 mL 1,0 M HCl ækvivalerer 0,005 mol HCl

                      pH_{efter}=3{,}86+\log\left ( \frac{0{,}112-0{,}005}{0{,}056+0{,}005} \right )

        
 


Skriv et svar til: mælkesyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.