Matematik

Differentialregning - Tretrinsregel

06. maj 2015 af SifuSuna (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP 

Jeg kan simpelthen ikke få det til, at hænge sammen med tretrinsreglen. 
F(x) = x^2 - 3
Jeg ved at f'(x) = 2x med power rule osv. Men kan I hjælpe mig med, at lave tretrinsreglen for denne?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. maj 2015 af PeterValberg

Se video nr. 16 på denne [ VIDEO-LISTE ] fra FriViden.dk
anvend metoden på dit funktionsudtryk.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. maj 2015 af mathon

1. trin
              f(x_o+h)-f(x_o)=\left ( x_o+h \right )^2-3-\left ( {x_{o}}^{2}-3 \right )=(2x_o+h)h

2. trin
              \frac{f(x_o+h)-f(x_o)}{h}=2x_o+h

3. trin
              \underset{h \to 0}{\lim}\; \frac{f(x_o+h)-f(x_o)}{h}=\mathbf{\color{Red} f{\, }'(x_o)}=2x_o+0=\mathbf{\color{Red}2x_o}


Svar #3
06. maj 2015 af SifuSuna (Slettet)

Tusinde tak for jeres besvarelser. 
Mathon, jeg har lige et par enkelte og sikkert simple spørgsmål for dig. 
Jeg forstår ikke hvorfor du har - 3 - (x....  Hvorfor to minus? 
Og skal (2xo + h) ikke divideres med h? 


Svar #4
06. maj 2015 af SifuSuna (Slettet)

Jeg har den! Tak skal I have :-) 


Skriv et svar til: Differentialregning - Tretrinsregel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.