Fysik

Bølgelængde

12. maj 2015 af julie0402 - Niveau: C-niveau

Hej alle - håber at i kan hjælpe!

1. Noget lys har bølgelængden 632 nm. Hvilken fart har dette lys? 

2. Hvilken energi har en foton med frekvensen 512 nm?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2015 af mathon

1.

     Lys er EM-felter, der udbreder sig med hastigheden c.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2015 af mathon

2.
     E_{f\! oton}=\frac{h\cdot c}{\lambda }=\frac{1239{,}84\; eV\cdot nm}{\lambda }


Svar #3
12. maj 2015 af julie0402

Den vil simpelthen ikke regne det ud i mit maple... 


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2015 af mathon

…kender du en lommeregner?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2015 af mathon

          E_{f\! oton}=h\cdot f


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. maj 2015 af mathon

      E_{f\! oton}=\left\{\begin{matrix} (4{,}13567\cdot 10^{-15}\; eV\cdot s)\cdot (512\; s^{-1})\\ (6{,}62607\cdot 10^{-34}\; J\cdot s)\cdot (512\; s^{-1})\end{matrix}\right.


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. maj 2015 af Eksperimentalfysikeren

#0

Der er noget galt med spørgsmål 2. en frekvens har ikke enheden nm.


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. maj 2015 af mathon

 Hvilken energi har en foton med frekvensen 512 Hz

 E_{f\! oton}=\left\{\begin{matrix} (4{,}13567\cdot 10^{-15}\; eV\cdot s)\cdot (512\; s^{-1})\\ (6{,}62607\cdot 10^{-34}\; J\cdot s)\cdot (512\; s^{-1})\end{matrix}\right.

 Hvilken energi har en foton med bølgelængden 512 nm

E_{f\! oton}=\left\{\begin{matrix} \frac{\left (1239{,}84\; eV\cdot nm \right )}{512\; nm}\\ \frac{\left (1,98645\cdot 10^{-25}\; J\cdot m \right ) }{5,12\cdot 10^{-7}\; m}\end{matrix}\right.


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. maj 2015 af Eksperimentalfysikeren

#0

Jeg vil foreslå, at du ser efter, om det er enheden, der er forkert, eller om der skulle have stået "bølgelængde" i stedet for "frekvens".


Skriv et svar til: Bølgelængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.