Matematik

Parameterfremstilling

24. maj 2015 af ramobaro - Niveau: A-niveau

Hej 

jeg øver til eksamen og prøver at forstå den vedhæftede opgave. 

Det er ikke lige min stærke side, så jeg håber at der er nogen som kan forklare mig det :) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. maj 2015 af royal11 (Slettet)

parameterfremstillingens retningtvektor er ens med m´s normalvektor, altså r=n. Så da du har et kendt punkt og normalvektor, kan du opskrive linjens ligning


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. maj 2015 af mathon

Skærmbillede 2015-05-24 kl. 20.46.14.png


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. maj 2015 af mathon

l's retningtvektor \begin{pmatrix} 2\\1 \end{pmatrix} er normalvektor til m gennem (3,4).

Når P(x,y) er et vilkårligt punkt på m,
haves defor

                        \begin{pmatrix} 2\\1 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} x-3\\y-4 \end{pmatrix}=0

                         2(x-3)+(y-4)=0


Svar #4
25. maj 2015 af ramobaro

Tusind tak!!


Skriv et svar til: Parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.