Matematik

Krumning

25. maj 2015 af aatgsue (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Betragt den plane kurve givet ved

r(t)=cos(t)i+2sin(t)j=[cos(t); 2sin(t)]      t∈[0, 2π]

Bestem r(π/4) og udregn kurvens krumning i r(π/4) 

Den første del er lige til. Man indsætter og bruger enhedscirklen og får:

r(π/4/4)=[cos(π/4); 2sin(π/4)]= [1/sqrt(2); sqrt(2)]

Den anden del er jeg lidt i tvivl om jeg skal bruge denne formel eller en anden

K=f''(x) / (1+(f'(x))2)3/2

Håber nogen kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2015 af mathon

      krumningen
                            \kappa =\frac{1}{r}


Svar #2
25. maj 2015 af aatgsue (Slettet)

den formel er mig ukendt. Men hvad står r for?


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. maj 2015 af mathon


Svar #4
30. maj 2015 af aatgsue (Slettet)

Mange tak! Det hjalp en del :)


Skriv et svar til: Krumning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.