Matematik

Differentation a*sin(bx+c)+k

06. juni 2015 af szusee - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogen der kan hjælpe mig med hvordan jeg redegør for hvordan f(x)=a*sin(bx+c)+k differentieres?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2015 af SuneChr

1)  a er konstant og følger uforandret med som faktor ved differentiation af sin (bx + c)
     sin (bx + c) er sammensat af
     sin x
     og
     bx + c
2)  og differentieres efter reglen for sammensat funktion.
3)  k er et konstantled og bortfalder ved differentiation.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. juni 2015 af hesch (Slettet)

#1:  Ad: 2)  og differentieres efter reglen for sammensat funktion.

Eller som min gamle lærer sagde:  Husk at differentiere igennem.

#0:  Det betyder at d(sin(x))/dx i virkeligheden ikke bliver cos(x), men

d(x)/dx * d(sin(x))/dx = 1 * cos(x)

. . . hvis du forstår hintet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. juni 2015 af mathon


                          y=b\cdot x+c

                         f(x)=a\cdot \sin(y)+k

                          \frac{\mathrm{d} f}{\mathrm{d} x}=\frac{\mathrm{d} f}{\mathrm{d} y}\cdot \frac{\mathrm{d}y }{\mathrm{d} x}


Skriv et svar til: Differentation a*sin(bx+c)+k

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.