Fysik

Fission forsøg

08. juni 2015 af Annanielsen2 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej

Jeg går i 9. klasse og jeg skal op i fysik i morgne.

Øh hvad kan man lave af forsøg om Fission? Jeg er nemlig selv helt lost

Please hjælp mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2015 af mathon

Du kan ikke lave forsøg, men du kan bede om en planche til overhead'en / tilladelse til at benytte projektoren
til at vise, hvad fission er og hvordan den foregår.

   eks.
                                    _{92}^{235}\textrm{U}\; \; \; \; +\; \; \; \; _{0}^{1}\textrm{n}\; \;\; \rightarrow \; \; \; _{54}^{140}\textrm{Xe}\; \;\; \; +\; \;\; \; _{38}^{94}\textrm{Sr}\; \; +\: \: 2\, _{0}^{1}\textrm{n}\; \;+\; energi
atommoasser:       235,04394 4   +   1,00867 u     139,92137 u           93,91540 u   2·(1,00867 u)

                                                     236,05261u  \rightarrow  235,85411 u

                   massetab                    \Delta m=0,19850\; u
svarende til energien                     E=(0,19850\; u)\cdot \left ( 931\; \frac{MeV}{u} \right )\approx 184{,}80 \; MeV
                                                        


Skriv et svar til: Fission forsøg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.