Matematik

Differentialregning af porteføljevarians

13. oktober 2015 af lalle92 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

Jeg har et spørgsmål og en løsning - mit problem er at jeg ikke kan lave mellemregningen.

jeg skal differentiere en porteføljevarians. Som ser sådan her ud: σ2(w) = w2σ2+(1-w)2σ2+2w(1-w)Cov

Løsningen er σ2'(w) = 2wσ2-2(1-w)σ2+2(1-w)Cov-2wCov

Er der nogen der kan forklare mellemregningen samt evt calculus reglen der bruges?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2015 af peter lind

(w22)' = w2*(σ2)' = w2*2

((1-w)22)' = σ2((1-w)2)'= σ2*2*(1-w)*(1-w)' = -σ2*2*(1-w)

(2w(1-w)Cov)' = Cov( 2w(1-w))' = Cow( 2w'(1-w)+2w(1-w)' ) = Cov*(2(1-w)+2w*(-1))


Svar #2
13. oktober 2015 af lalle92 (Slettet)

(w2*σ2)' = w2*(σ2)' = w2*2 

Er du sikker på det er korrekt^^? σer et udtryk for variansen, altså en konstant. burde det ikke give 2wσ2?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2015 af peter lind

Du har ret i at jeg har sovet i det. Det rigtige kan du også se i #0. Der burde stå

(w22)' = σ2*(w2)' = σ2*2w


Svar #4
13. oktober 2015 af lalle92 (Slettet)

Tak for hjælpen :-)

Skriv et svar til: Differentialregning af porteføljevarians

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.