Kemi

koncentrationen af hydroxidionen

29. november 2015 af Anonyminized (Slettet) - Niveau: C-niveau

I spyt er koncentrationen af oxoniumionen (H3O+) 1,6*10-7 mol/L. Beregn koncentrationen af hydroxidionen (OH-). Er spyt surt, basisk eller neutralt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2015 af mathon

Ved 25°C:

                   \left [ H_3O^+ \right ]=1{,}6\cdot 10^{-7}\; M

                   pH=-\log\left ( \left [ H_3O^+ \right ]/M \right )=-\log\left (1{,}6\cdot 10^{-7} \right )

                   \left [ OH^- \right ]=\frac{10^{-14}\; M^2}{\left [ H_3O^+ \right ]}

     


Svar #2
29. november 2015 af Anonyminized (Slettet)

jeg forstår ik, kan man bestemme [OH-] når man kender pH?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2015 af mathon

Ja
             \left [ OH^- \right ]=10^{\, pH-14}


Svar #4
29. november 2015 af Anonyminized (Slettet)

okay jeg har fået PH til 6,7

hvis jeg skal find OH skal jeg så taste hvad i lommeregnern?

10-6,7-14???


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. november 2015 af mathon

                   \left [ H_3O^+ \right ]=1{,}6\cdot 10^{-7}\; M

                   \left [ OH^- \right ]=\frac{10^{-14}\; M^2}{\left [ H_3O^+ \right ]}=\frac{10^{-14}\; M^2}{1{,}6\cdot 10^{-7}\; M}


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. november 2015 af mathon

pH til 6,8
                                \left [ OH^- \right ]=10^{\, 6{,}8-14}
regnemaskine:
                                10^(6.8-14)
 


Svar #7
29. november 2015 af Anonyminized (Slettet)

undskyld mathon men jeg forstår det ik helt....

du skrev at vi kan finde OH hvis vi kender PH

men du bruger alligvel kun H3O

 og når jeg taster dette i lommeregner:

                   \left [ OH^- \right ]=\frac{10^{-14}\; M^2}{\left [ H_3O^+ \right ]}=\frac{10^{-14}\; M^2}{1{,}6\cdot 10^{-7}\; M}

er det her svaret: 6,25E -22

10^(6,8-14)= 6,3^-8


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. november 2015 af mathon

Jeg viser dig begge muligheder, da du ville en anden vej.


Skriv et svar til: koncentrationen af hydroxidionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.