Kemi

Redox-titrering

04. februar 2016 af Anna944 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! Jeg sidder med følgende opgave:

"En redox-titrering tænkes at forløbe i sur opløsning, hvorunder:
Fe som det forekommer i FeSO4 oxideres til Fe3+
Cr som det forekommer i K2Cr2O7 reduceres til Cr3+

a) Hvor mange mL 0,100 M K2Cr2O7 skal der tilsættes en sur opløsning af 1,52 g FeSO4 for at realisere fuldstændig oxidation af Fe i FeSO4?

Jeg har indtilvidere gjort følgende:

FeSO4 --> Fe2+ + SO42-
K2Cr2O7 --> 2K+ + Cr2O72-

Fe2+ + Cr2O72- --> Fe3+ + Cr3+

Fundet at Fe's oxidationstal stiger med 1
Fundet at Cr2's oxidationstal falder med 3

3Fe2+ + Cr2O72- --> 3Fe3+ + Cr3+

Deres forhold er således 3:1

m(FeSO4)=1,52 g
M(FeSO4)=151,86 g/mol
n(FeSO4)=0,01 mol

Da jeg kan se de 2 stoffer reagerer i forholdet 3:1, skal der bruges:

n(K2Cr2O7)=0,01*1/3=0,0033 mol
V(K2Cr2O7)=0,0033 mol / 0,100 M = 0,033 L = 33 mL

MEN svaret skal være 16,7 mL, så mit spørgsmål er, hvad jeg gør galt?
Håber nogle kan hjælpe. På forhånd tak !


Svar #1
04. februar 2016 af Anna944 (Slettet)

Har fundet ud af det :)

6Fe2+ + Cr2O72- --> 6Fe3+ + 2Cr3+

Deres forhold er således 6:1

m(FeSO4)=1,52 g
M(FeSO4)=151,86 g/mol
n(FeSO4)=0,01 mol

Da jeg kan se de 2 stoffer reagerer i forholdet 6:1, skal der bruges:

n(K2Cr2O7)=0,01*1/6=1,67*10^-3 mol
V(K2Cr2O7)=1,67*10^-3 mol / 0,100 M = 0,0167 L = 16,7 mL


Skriv et svar til: Redox-titrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.