Samfundsfag

Diskuter velfærdopgaver.

05. februar 2016 af Stx1999 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave beskrivelsen lyder: Diskuter hvilke af de tre sfærer (stat, marked og civilsamfund) der i det senmoderne/postmaterielle samfund kan og bør løse forskellige centrale velfærdsopgaver.  

Hvordan kommer jeg igang og hvordan skal jeg gøre ?? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2016 af 123434

Inddrag de forskellige ideologier og deres forskellige holdninger til velfærd, og hvilke sfærer i samfundet der skal tage sig af velfærden. 

Liberalister mener, at markedet kan overtage en stor del af velfærdsopgaverne. Private udbydere kan tilbyde f.eks. pasning af ældre og børn samt privathospitaler kan stå for behandlingen af sygdom osv. 

Socialister mener, at staten skal spille en stor rolle i tildeling af velfærd. Staten skal sørge for pasning og pleje af børn og ældre. Driften af skoler, plejehjem, instutioner, hospitaler osv skal være et ansvarsområde for staten. Staten skal sikrer velfærd for borgerne, og velfærden skal finansieres gennem skatten

Konservatister mener, at det civile samfund skal tage sig af velfærden. Kirkelige organisationer hjælper b.la. socialt udsatte og fattige mennesker i de katolske lande. Familierne hjælper hinanden ved arbejdsløshed og alderdom. Ens arbejdsgivere indbetaler til ens pension og arbejdsløshedskasse. De naturlige fællesskaber som kirken, familien, arbejdspladsen osv. skal spille en rolle i den enkeltes mulighed for velfærd. Staten skal gribe ind og sikre individet velfærd, hvis civilsamfundet ikke kan løse opgaven eller individet ikke har noget netværk bag sig


Skriv et svar til: Diskuter velfærdopgaver.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.