Matematik

Spørgsmål ang. ligefrem proportionalitet

20. februar 2016 af internazionale - Niveau: C-niveau

Hej. 
Der står i min bog, at opløsningsevnen for et mikroskop er givet ved: 

d = (0,61 * gamma)/NA 

Hvor d = opløsningsevne, gamma = bølgelængde og NA = numerisk apertur. 

Der står så, at siden bølgelængde og opløsningsevne er ligefrem proportionale, må elektronmikroskopers bølgelængde på 0,005 nm give anledning til en langt højere opløsningsevne end lysmikroskopers bølgelængde på 0,5 nm. Men som jeg ser det, vil et lavere tal indsat på gammas plads da unægteligt give en lavere opløsningsevne. Er jeg helt gal på den? 
 


Svar #1
20. februar 2016 af internazionale

Det er lige gået op for mig, at opløsningsevnen selvfølgelig er bedre hvis værdien er relativt lavere :-) 
Man skal lige huske sine definitioner. Nevermind!


Skriv et svar til: Spørgsmål ang. ligefrem proportionalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.