Matematik

Reduktion

02. maj 2016 af sofiejesen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens, håber i kan hjælpe mig!

Jeg forbereder mig på mat B afgangsprøve, og jeg har lidt svært ved at reducere. Jeg har et eksempel og håber i kan forklare mig konkret hvad i har gjort og om der er nogen regneregler for reduktion

(x+3)*(x-3)+(x+3)^(2)

håber i kan hjælpe og tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2016 af Toonwire

Udregn leddene ved at følge operator-hierakiet (man ganger før plus osv.)

Led med højest precedens, er parentesen der har en eksponent(x+3)^2

(x+3)^2 = (x+3)\cdot (x+3)=\underline{x^2 +9+6x}

Næst i hierakiert finder vi multiplikationen (x+3)\cdot (x-3)

(x+3)\cdot (x-3)=\underline{x^2-9}

Sidst i hierakiet er der additionen af de to ovenfor udregnede resultater:

x^2+9+6x+x^2-9=\underline{\underline{2x^2+6x}}


Svar #2
02. maj 2016 af sofiejesen (Slettet)

tusind tak for hjælpen! sætter pris på det 


Skriv et svar til: Reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.