Kemi

Organisk

15. maj 2016 af Elagozlu (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej allesammen

Er der nogen der kan hjælpe mig med at forstår begrebet ioniserbare grupper?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2016 af Heptan

Ioniserbare grupper er funktionelle grupper der kan ioniseres, dvs. blive til molekylære ioner. Det kan fx være syrer eller baser, da afvigelsen af en hydron H+ giver en anion med ladning. Optagelsen af en hydron H+ giver en kation med positiv ladning.


Svar #2
16. maj 2016 af Elagozlu (Slettet)

Hvordan ved man så om fx. NH bliver ioniseret i i pH=2 eller pH=10 ? Kan man evt. anvende Henderson-Hasselbach ligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2016 af Heptan

Ja, men det er meget lettere at undersøge hvilket pH-interval pKs værdien er i. Hvis fx pKs = 9, så er gruppen ionisk når pH < 9 (surt miljø) fordi det er en base.

Hvis en carboxylsyre har pKs = 4 er gruppen ionisk når pH > 4 (basisk miljø).


Skriv et svar til: Organisk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.