Kemi

Ascorbinsyre og jern(III)-ion

02. juni 2016 af EmmaTB - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogen, der kan hjælpr mig med at opskrive reaktionen mellem ascorbinsyre og jern(III)-ion, det ville være en kæmpe stor hjælp :)))


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. juni 2016 af Skaljeglavedinelektier

Så vidt jeg ved, vil det hedde:

2 Fe3+ + C6H8O6 ---> 2 Fe2+ + C6H6O6


Svar #2
02. juni 2016 af EmmaTB

Det er også, det jeg har fundet frem til. Men der lægges vel 2 hydroner til på højre side? :))


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. juni 2016 af umolich

Ja, helt rigtigt, der mangler kun to hydroner på højre side.

Oxidationstrin for carbon i C6H8O6:

6x + 8 = 12

6x = 4

x = 4/6 = 2/3

Oxidationstrin for carbon i C6H6O6:

6x + 6 = 12

6x = 6

x = 1

Carbon er steget med 1/3, jern er faldet med 1. Dvs. vi skal have tre gange så mange carbonatomer som jernatomer:

2 Fe3+ + C6H8O6 ---> 2 Fe2+ + C6H6O6

Afstemmer ladninger:

2 Fe3+ + C6H8O6 ---> 2 Fe2+ + C6H6O6 + 2 H+


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. juni 2016 af Skaljeglavedinelektier

Jeg beklager fejlen. Det er selvfølgelig rigtigt. 


Svar #5
03. juni 2016 af EmmaTB

Tusinde tak :) nej, det skal du bestemt ikke beklage! Jeg skulle bare lige være sikker på, at jeg havde forstået det korrekt - igen tak!


Skriv et svar til: Ascorbinsyre og jern(III)-ion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.