Matematik

Digoxin

20. juni 2016 af teknom (Slettet) - Niveau: C-niveau

Digoxin (C41H64O14) har en molekylvægt på 780,9 g/mol og en densitet på 1,36 g/cm3. Hvor meget digoxin
bruges til at lage 10000 tabletter ”Digicor 125 μg” ?

Er der nogen, der kan være behjælpelige?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. juni 2016 af umolich

Der må mangle noget information. Hvis du vil lave 10.000 tabletter á 125 µg, så skal du bruge 1,25 g af det stof som tabletten er lavet af. Hvis de 125 µg henviser til mængden af digoxin, så er svaret bare 1,25 g

125 \mu g*10000=1250000 \mu g = 1,25 g125 \mu g*10000=1250000 \mu g = 1,25 g

"hvor meget" kan også henvise til molmængde, og så skal du bruge formlen;

n=\frac{m}{M}

hvor m er de 1,25 g og M er molarmassen (molvægten)


Skriv et svar til: Digoxin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.