Matematik

Fortyndingsfaktor

21. juni 2016 af teknom (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvis jeg har en opløsning på 1 mL. Der skal fortyndes 1:20, hvordan gøres dette? Svaret skal gerne give 0,5 mL???


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2016 af mathon

En opløsning på 1 mL, der skal fortyndes 1:20

                                        \frac{1}{20}=\frac{5}{100}=0{,}\mathbf{\color{Red} 0}5


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. juni 2016 af FrederikHansen99 (Slettet)

Det er bare et spørgsmål om at tage  \frac{1}{20} af 1 mL. Det kan du gøre ved at dividere med 20, eller ved at gange med 0,05, som svarer til én tyvende-del.
Ligesom der er vist lige herover :-)


Skriv et svar til: Fortyndingsfaktor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.