Kemi

Idealgasloven

13. juli 2016 af Manu0407 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har fået følgende opgave: opskriv idealgasloven og brug denne til at beregne Volumen af 2 mol O2 med et tryk på 1,0 bar ved en temperatur på 100 grader celsius. 

Jeg ved at idealgasloven = P*V= n*R
 
er denne udregning korrekt:
V=2mol*0,08 L bar/ mol K *373 K / 1,0 bar 
V= 59,68 L 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juli 2016 af Eksperimentalfysikeren

Jeg har ikke slået værirdien af R efter, men med forbehold for det ser det eksemplarisk korrekt ud.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. juli 2016 af mathon


                   V=\frac{(2\; mol)\cdot \left ( 0{,}0831447\; \tfrac{bar\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot (373\; K)}{1,0\; bar}=62{,}0259\; L


Svar #3
13. juli 2016 af Manu0407 (Slettet)

All right, mange tak for hjælp! :)


Skriv et svar til: Idealgasloven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.