Matematik

En del opgave

12. oktober 2016 af lokpæø (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej er der nogle, som kan hjælpe med  delopgave her?
 

Skærmbillede 2016-10-12 kl. 09.20.40.png


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. oktober 2016 af mathon

1)
                     \frac {{p_{NH_3}}^2}{p_{N_2}\cdot {p_{H_2}}^2}=K_p


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. oktober 2016 af mathon

2)
                     Q=\frac {\left ( 103\; kPa \right )^2}{\left ( 2830\; kPa \right )\cdot \left ( 10{,}3\; kPa \right )^3}=3{,}4\cdot 10^{-3}\; kPa^{-2}
 

Da Q>3{,}5\cdot 10^{-7}\; KPa^{-2} forskydes ligevægten mod venstre.


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. oktober 2016 af mathon

1)
     tastekorrektion:
                    \frac {{p_{NH_3}}^2}{p_{N_2}\cdot {p_{H_2}}^\mathbf{\color{Red} 3}}=K_p


Svar #4
13. oktober 2016 af lokpæø (Slettet)

Mathon ved hvilken retningen reaktionen vil forskydes ved tilsætningen af ammoniak?


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. oktober 2016 af mathon

Ved tilsætning af NH_3 forkydes den aktuelle ligevægt mod en ny ligevægt under forbrug af NH_3.

Hvilken forskydningsretning er det?


Svar #6
13. oktober 2016 af lokpæø (Slettet)

Højre. Mange tak, Mathon.

I forhold til opvarming af reaktionen (opg d) ved jeg at reaktionen forskydes den endoterme retning. Men hvad er den endotermen retning her?


Brugbart svar (1)

Svar #7
13. oktober 2016 af mathon

Ved tilsætning af  forkydes den aktuelle ligevægt mod en ny ligevægt under forbrug af NH_3

dvs mod v e n s t r e.


Brugbart svar (1)

Svar #8
13. oktober 2016 af mathon

\Delta_r H=-92 \; \tfrac{kJ}{mol} betyder at reaktantblandingen mister energi dvs reaktionen er endoterm mod højre.


Svar #9
13. oktober 2016 af lokpæø (Slettet)

Men betyder H<0 ikke at reaktionen er exoterm?
eller skal ΔH frostås som entalpien for reaktanterne?


Skriv et svar til: En del opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.