Matematik

Vektor

23. oktober 2016 af STE02 - Niveau: A-niveau

Hej SP

Jeg har lige to opgaver, som jeg ikke helt forstår, så håber, der er nogen, der kan hjælpe mig. Opgaverne lyder sådan: 

1) En linje 'm' går gennem punktet P(2, 5) og har en retningsvektor med koordinaterne: vektor r = (4; 2). Skriv en ligning for linjen. Samme spørgsmål for den linje 'n', der går gennem (-2, -3) med retningsvektoren r1 = (3; -1).  Tegn en figur af situationen. Er vektoren v = (31; 43) normalvektor for linjen med ligningen: 899x + 1247y = 461?

2) I firkant ABCD har vinkelspidserne koordinaterne: A (-3, 2)  ,  B(2, 6)  ,  C(8, 8)  og  D(10, 5). Beregn længderne af firkantens sider og diagonaler. 

Tak på forhånd! 


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. oktober 2016 af PeterValberg

Se video nr. 21 på denne videoliste [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2016 af AMelev

1. sidste sp. v er normalvektor til linjen, hvis og kun hvis v er parellel med (899,1247). To vektorer er parellelle hvis og kun hvis deres determinant er 0.

2. Bestem koordinaterne for de tilsvarende vektorer og derefter længden af disse.


Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.