Fysik

Vands specifikke fortætningsvarme

05. november 2016 af Cyros - Niveau: C-niveau

 Hejsa jeg har fået et spørgsmål hensyn til vands specifikke fortætningsvarme. Har svært ved at besvare spørgsmålet, tænkte om i kunne hjælpe mig :)

Forsøget gik ude på at man skulle bruge en konisk kolbe som skulle overføres ca. 20-40 mL vand. Et kalorimeter vejes mk, og fyldes halvt op med vand. Kalorimeteret med vand vejes, Mkv Temperaturen af vandet i kalorimeteret aflæses, tbeg når der er termisk ligevægt. En gummislange, hvorpå er påsat et tyndt glasrør, forbindes via en prop til den koniske kolbe. Herefter bringes vandet i den koniske kolbe i kog ved hjælp af en bunsenbrænder. Når vandet i den koniske kolbe har kogt i nogle minutter ledes den 100 C° varme vanddamp, via en slange, ned i kalorimeteret med vand, hvorved vanddampen fortættes øjeblikkeligt. Boblerne klapper sammen med små smæld. Når temperaturen og vandstanden i kalorimeteret et steget passende vejes kalorimeterindholdet atter,  mkmd. Ved samme lejlighed aflæses fællestemperaturen tfæl. Hvis tid haves gentages forsøget.

Her er spørgsmålet.

5. Hvordan kunne man forbedre forsøgsopstillingen, således at man ville få en mere troværdig værdi for vands specifikke fortætningsvarme?


Skriv et svar til: Vands specifikke fortætningsvarme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.