Engelsk

Selma movie

26. november 2016 af Lucasjames - Niveau: 9. klasse

Hej

Er der nogen der har set filmen "Selma" med Martin Luther king, som vi sige hvad den kort handler om og om den er god?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2016 af vikinatorr

Biografien 'Selma' handler om rettighedsforkæmperen Martin Luther King Jr., der netop har holdt sin verdenskendte "I have a dream"-tale og modtaget Nobels fredspris.

Nu står han over for sin vanskeligste opgave, da han i 1965 forsøger at overtale USA's præsident, Lyndon B. Johnson, til at give lige stemmerettigheder til alle. Sorte har i princippet stemmeret, men i praksis er det nærmest umuligt at afgive den.

Alligevel fastslår Johnson, at han har for mange andre politiske punkter, der skal gennemføres, inden han vil tage stilling til lighedsspørgsmålet. Derfor slår King sig ned i byen Selma, Alabama, for at arrangere en ikkevoldelig demonstration, der skal overbevise USA’s mest magtfulde mand om at ændre loven. 

'Selma' er en vigtig film, der tager fat i en helt specifik periode i amerikansk historie, hvor racismen stadig var overdøvende. Skildringer af afroamerikaneres vilkår i samme periode har også dannet rammen om film som Niceville og The Butler.

David Oyelowo spiller den krævende hovedrolle som Martin Luther King Jr., mens den imponerende rolleliste består af navne som Tom Wilkinson, Giovanni Ribisi, Tim Roth og Oprah Winfrey.


Skriv et svar til: Selma movie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.