Kemi

hjælp tak

05. december 2016 af MATHG (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej nogen der har svaret på opgave 72 a og b med udregninger? mangler stort hjælp tak


Svar #1
06. december 2016 af MATHG (Slettet)

PLS vær søde at hjælpe hurtigt, tak på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. december 2016 af mathon

a)

   500 mL 0,125 M CuSO4 kræver:

                                                   n_{CuSO_4}=\left ( 0{,}500\;L \right )\cdot \left (0{,}125\;\tfrac{mol}{L} \right )=0{,}0625\;mol

                               M(5\,H_2O)=5\cdot M(H_2O)=5\cdot \left ( 18{,}015\;\tfrac{g}{mol} \right )=90{,}075\;\tfrac{g}{mol}

     \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! 0{,}0625\;mol\; CuSO_4\cdot 5H_2O=\left (0{,}0625\;mol \right )\cdot \left ( (159{,}61+90{,}075)\;\tfrac{g}{mol} \right )=15{,}6053\;g


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2016 af mathon

b)
    0{,}00500\; mol\; CuSO_4 udgør \frac{0{,}00500}{0{,}0625}=0{,}0800 af den afvejede mængde.

   Til brug af 0{,}00500\; mol\; CuSO_4 skal
   anvendes:
                       V=0{,}08\cdot \left ( 500\;mL \right )=40\;mL


Skriv et svar til: hjælp tak

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.