Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Beregning af salgspris

02. februar 2017 af Krakow19 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg har fået en opgave som lyder på:

Beregn den minimale pris på det pågældende produkt ud fra nedenstående informationer:

Produktion pr. år i liter: 1.200.000 

Variable enhedsomkostninger: 1,35

Øvrige faste omkostninger: 150.000

Hvordan beregner jeg dette? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2017 af Stats

Altså... 

1,35Q + 150.000 er din omkostningsfunktion...

Om året produceres 1.120.000 L, dermed med en omkostning på 1,35·1.200.000 + 150.000 = 1.770.000

Dvs, at du ved 1.200.000 liter, skal have en omsætning på over 1.770.000 pr. år... Altså:

(1/1.200.000)(1,35·1.200.000 + 150.000) =
1,35 + 150.000/1.200.000 = 
1,475

Med andre ord.... Enhedsomkostninger + faste omkostninger/produktionen

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
02. februar 2017 af Krakow19 (Slettet)

Tak for hjælpen, men har lige et spørgsmål mere:

Tidligere har virksomheden haft følgende oplysninger

Produktion: 1.500.000 liter

Omsætning: 5.375.000

Variable enhedsomkostninger: 0,95

Ud fra mine beregninger kan jeg jo se, salgsprisen ligger på 4,25 kr, hvorved der fås et DB på 2,9 kr,-. Jeg ønsker jo selvfølgeligt at finde en ny salgspris på baggrund af loftet på de 1.200.000 liter, som skal gøre øge min indtjening i forhold til de 0 kr,- vi beregnede ved en salgspris på 1,475 kr,-. Hertil skal det siges, at det nye produkt er af bedre kvalitet. På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2017 af Stats

Altså... Ved en produktion på 1.500.000 stk, og en omsætning på 5.375.000 kr., da må oms pr. stk være 5.375.000 kr/1.500.000 = 3,583 kr...Dine variable enhedsomkostninger er 0,95...

Hvis du trækker de variable enhedsomkostninger fra din variable enhedshedsomsætning så finder du DB pr. stk... Altså: 3,583 - 0,95 = 2,633

Kan jeg evt. se dine udregninger?

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Beregning af salgspris

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.