Matematik

Hjælp - andengradspolynomier

15. februar 2017 af Hala2510 - Niveau: A-niveau

Please hjælp!!!!!

SKAL FREMLÆGGE OM 10 MIN OG MIN GRUPPE ER SKREDET.

Det eneste jeg kan er på TI-Inspire, men vi skal bruge en tavle..


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2017 af mathon

    parablens ligning:
                                     y=f(x)=-0{,}043x^2+4{,}3


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. februar 2017 af mathon

lasbilens passage
kræver:
                                                           4=-0{,}043x^2+4{,}3
hvoraf:
                             x=\left\{\begin{matrix} -2{,}64\\ 2{,}64 \end{matrix}\right.


Svar #3
15. februar 2017 af Hala2510

Er det opgave 3?

Vil du forklare mig kort med formler og det hele, hvordan jeg skal fremlægge det? Det vil betyde rigtig meget!!


Svar #4
15. februar 2017 af Hala2510

Altså opgave 3


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. februar 2017 af mathon

højden overalt 3,2 m:
                                                           3{,}2=-0{,}043x^2+4{,}3
hvoraf:
                             x=\left\{\begin{matrix} -5{,}06\\ 5{,}06 \end{matrix}\right.
dvs
                             2\cdot \left (5{,}06 \;m \right )=10{,}12 \;m bred.
                                                        


Svar #6
15. februar 2017 af Hala2510

Hvad med opgave 3?


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. februar 2017 af mathon

Opgave 3:
            omkreds:

                        O=\pi \cdot x+2L+2x=10

                        \tfrac{\pi}{2} \cdot x+L+x=5

                        \tfrac{2+\pi}{2} \cdot x+L=5

                        L=5-\tfrac{2+\pi}{2} x

            areal:
                        A=\tfrac{\pi }{2}x^2+L\cdot 2x
hvoraf ved indsættelse for L

                        A(x)=\tfrac{\pi }{2}x^2+\left ( 5-\tfrac{2+\pi }{2}x \right )\cdot 2x

                        A(x)=-\left ( 2+\tfrac{\pi }{2} \right )x^2+10x
maksimalt areal
kræver bl.a.:
                         A{\, }'(x)=0
                          -(4+\pi )x+10=0

                          x=\frac{10}{4+\pi }

                       


Svar #9
15. februar 2017 af Hala2510

Tusind tak!!


Skriv et svar til: Hjælp - andengradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.