Matematik

1. grads ligning.

20. maj 2017 af Blithe - Niveau: 8. klasse

Hej.

Jeg vil bare høre om jeg har forstået det rigtigt.

En linje der hedder y=8, har en hældning på 0.

En linje der hedder x=8, har en hældning på 1.

Er det sådan det hænger sammen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2017 af Eksperimentalfysikeren

Nej, linien y=x har hældningen 1,

Hvis ligningen er y=ax, er hældningen a. Jo større a bliver, des sejlere bilver linien, men den bliver ikke parallel med y aksen. x=8 er en linie, der er parallel med y-aksen og den har ikke nogen hældning, hvilket vil sige, at den ikke kan skrives på formen y=ax+b.


Svar #2
20. maj 2017 af Blithe

Så de har begge en hældning på 0.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2017 af Mathias7878

#2

Så de har begge en hældning på 0.

Ja, de har ingen hældning :) 

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. maj 2017 af Eksperimentalfysikeren

Nej, x=0 har ingen hældning. Skal man finde hældningen for en linie, kan man vælge to punkter på linien, P1 = (x1,y1) og P2 = (x2,y2) og så fide hældningen a ud fra :

a=\frac{y2-y1}{x2-x1}

Gør man det i dette tilfælde, får man et 0 i nævneren. Da man ikke kan dividere med 0, kan man ikke finde nogen hældningskoefficient.


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. maj 2017 af Eksperimentalfysikeren

#3

"Ingen hældning" er ikke det samme som "hældning 0"


Skriv et svar til: 1. grads ligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.