Kemi

Udfælding

21. maj 2017 af Unintended96 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

NH4Cl(s) opløses uden rumfangsændring i en opløsning der er 0,050 M både mht MG2+ og NH3. Hvilken molaritet af NH4CL(s) skal mindst opnås for at forhindre udfælding af Mg(OH)2 ?

?Ksp for Mg(OH)2 = 8.9 * 10^-12

?Ka for NH4+ = 5.56 * 10^-8


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2017 af mathon

Hvilken molaritet af NH4Cl skal højst opnås for at forhindre udfælding af Mg(OH)2?

                     \small c(NH_4Cl)_{max}=10^{-5}\; M


Svar #2
21. maj 2017 af Unintended96 (Slettet)

Det forstår jeg ikke. Hvad mener du?


Svar #3
21. maj 2017 af Unintended96 (Slettet)

#1

Hvilken molaritet af NH4Cl skal højst opnås for at forhindre udfælding af Mg(OH)2?

                     \small c(NH_4Cl)_{max}=10^{-5}\; M

Mathon hvad skal du bruge dette til?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. maj 2017 af mathon

              \small \left [ Mg^{2+} \right ]=0{,}050\; M=5{,}0\cdot 10^{-2}\; M
opløselighedsproduktet for \small Mg(OH)_2 er \small 5\cdot 10^{-12}\; M^3
dvs
                \small \left [ Mg^{2+} \right ]\cdot \left [ OH^- \right ]^2=5\cdot 10^{-12}\; M^3

                \small \left [ OH^- \right ]=\sqrt{\frac{5\cdot 10^{-12}\; M^3}{\left [ Mg^{2+} \right ]}}

                \small \left [ OH^- \right ]=\sqrt{\frac{5\cdot 10^{-12}\; M^3}{5\cdot 10^{-2}\; M}}

                \small \left [ OH^- \right ]=10^{-5}\;M


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. maj 2017 af mathon

med
              \small \left [ OH^- \right ]_{max}=10^{-5}\; M
haves ved 25°C

her kommer korrektionen:

              \small \left [ H_3O^+ \right ]_{min}=\frac{10^{-14}\;M^2}{10^{-5}\; M}=10^{-9}\;M

hvor
                                     \small N{H_4}^+\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2O\, _{\textit{(l)}}\; \rightleftharpoons \; NH_3\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_3O^+\, _{\textit{(aq)}}
ækvivalentkonc.        cs - α·cs                                      α·cs                    α·cs                  

med ligevægtsbrøk:
                                                  \small \frac{\left [ NH_3 \right ]\cdot \left [ H_3O^+ \right ]}{\left [ N{H_4}^+ \right ]}=K_s
                                                   \small \frac{ \left [ H_3O^+ \right ]^2}{c_s-\left [ H_3O^+ \right ]}=5{,}6\cdot 10^{-10}\; M

                                                   \small \frac{ \left ( 10^{-9}\; M \right )^2}{c_s-\left ( 10^{-9}\; M \right )}=5{,}6\cdot 10^{-10}\; M

                                                    \small c_s=1{,}018\; M

Koncentrationen af NH4Cl skal mindst være 1,018 M for at hindre udfældning af Mg(OH)2.



I beregningerne har jeg anvendt mine egne opslagsværdier for Ksp(Mg(OH)2) og Ks(NH4+).                                  

             


Svar #6
23. maj 2017 af Unintended96 (Slettet)

svaret er 6.7 * 10^-4


Brugbart svar (1)

Svar #7
23. maj 2017 af Rugberg420 (Slettet)

Fejlen i mathon's udledning er at der mangler at blive lagt 0,05 til concentrationen af NH3. Se vedhæftet billede. 

https://www.dropbox.com/s/bs6d8j0jj6unp9v/December%2015%20spg%2024.PNG?dl=0

Held og lykke d. 30. 


Skriv et svar til: Udfælding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.