Matematik

hjælp til nogle matematikopgaver haster!!!

16. august 2017 af iisommerii (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har brug for hjælp til nogle opgaver, opgaverne lyder...

opgave 1)

En funktion f er bestemt ved

f(x)= (x^2-8)*e^-x

a) bestem monotoniforholdene for f

b) løs ligningen f(x)=-6

opgave 2)

For en bestemt æblesort har man målt sammenhørende værdier af æblernes rumfang og overfladeareal. i en model kan denne sammenhæng beskrives ved

y= 22,41*x^0,663

hvor y betegner et æbles overfladeareal (målt i dm^2) og x betegner dets rumfang (målt i dm^3)

a) benyt modellen til at bestemme overfladearealet af et æble med et rumfang på 0,2 dm^3

b) benyt modellen til at bestemme, hvor mange procent et æbles overfladeareal ændres med når rumfanget øges med 10%

opgave 3

ved folketingsvalget i juni 2015 fordlete stemmerne sig som vist i tabellen

vedhæfter tabellen

et analyseinstitut ønskede i oktober 2016 at undersøge nulhypotesen:

fordelingen af stemmerne er uændret siden folketingsvalget

derfor udtog analyseinstitutet på tilfældig måde en stikprøve på 1029 personer blandt vælgerne i Danmark. personerne i stikprøven blev spurgt, hvad de ville stemme, hvis der var folketingsvalg i morgen. svarene fordelte sig som vist nedenfor

vedhæfter det andet tabel

a) bestem den forventede fordeling af stemmer blandt de 1029 personer i stikprøven under forudsætning af, at nulhypotesen er sand

b) undersøg på et 5% signifikansniveau, om nulhypotesten kan forkastes.

jeg har virkelig brug for hjælp i må meget gerne give en forklaring på den måde i løser opgaverne på med ord så jeg bedre kan forstå det.

Vedhæftet fil: m hj 2.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2017 af mathon

Opgave 1:

Monotoni bestemmes af fortegnsvariationen for \small f{\, }'(x).

         \small \small f{\, }'(x)=2x\cdot e^{-x}-(x^2-8)\cdot e^{-x}=\left (-x^2+2x+8 \right )e^{-x}

         \small f{\, }'(x)=-(x+2)(x-4)\cdot e^{-x}


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. august 2017 af mathon

Opgave 2

b)
              \small 1+r_y=\left ( 1+r_x \right )^a

              \small 1+r_y=\left ( 1+0{,}10\right )^{0,663}=1{,}06523

              \small r_y=p_y\cdot 10^{-2}=0{,}06523

              \small p_y=6{,}523


Svar #3
17. august 2017 af iisommerii (Slettet)

Kan du forklar med ord hvad du gør i opgave 2 b), bruger du rentesregning formlen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. august 2017 af mathon

For en potensfunktion

                                   \small y=b\cdot x^a
gælder, når \small x_2=x_1\cdot (1+p_x10^{-2})=x_1\cdot (1+r_x)

                                   \small y_1=b\cdot {x_1}^a

                                   \small y_2=y_1(1+r_y)=b\cdot \left ({x_1(1+r_x)} \right )^a=b\cdot {x_1}^a\cdot (1+r_x)^a

                                  \small \frac{y_2}{y_1}=\frac{y_1(1+r_y)}{y_1}=\frac{\left (b\cdot {x_1}^a \right )\cdot (1+r_x)^a}{\left (b\cdot {x_1}^a \right )}

                                            \small \small\mathbf {\color{Red} 1+r_y=(1+r_x)^a} 

                                            \small r_y=p_y\cdot 10^{-2}=\left (1+p_x\cdot 10^{-2} \right )^a-1

                                            \small p_y=\left (\left (1+p_x\cdot 10^{-2} \right )^a-1 \right )\cdot 10^2

                                            \small \small p_y=\left (\left (1+10\cdot 10^{-2} \right )^{0{,}663}-1 \right )\cdot 10^2

                                           \small \small \small \small p_y=\left (1{,}10 ^{0{,}663}-1 \right )\cdot 10^2


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. februar 2023 af baseel

Benyt modellen til at bestemme rumfanget af et æble med et overfladeareal på 12dm^(2)

hvordan løser jeg opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. februar 2023 af ringstedLC

#5: Det er bedre, hvis du opretter din opgave i et nyt indlæg.

Desuden; afskriv hele opgaveteksten eller endnu bedre; vedhæft et godt billede af opgaven.


Skriv et svar til: hjælp til nogle matematikopgaver haster!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.