Matematik

Reduktion.

19. august 2017 af Rensm (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Jeg har lidt svært ved at finde ud af om jeg har regnet rigtigt...:

Reduktion af følgende: (a-b)^2+2b(a-b) får jeg til:

= a^2 - b^2 + 2ab +2ab-2ab^2

=a^2-b^2+4ab-2ab^2

= 2a^2 + 4ab

Jeg er dog i tvivl! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2017 af Mathias7878

(a-b)^2+2b*(a-b) = a^2 + b^2 -2ab + 2ab -2b^2 = a^2 -b^2

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. august 2017 af mathon

eller ved at sætte en fælles faktor uden for parentes:

               \small (a-b)(a-b)+2b(a-b)=(a-b)\left ( a-b+2b\right) =(a-b)(a+b)=a^2-b^2


Svar #3
19. august 2017 af Rensm (Slettet)

Tak :)


Skriv et svar til: Reduktion.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.