Matematik

andengradsligning

02. oktober 2017 af Bang7812 - Niveau: B-niveau

2x2-6x+4=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2017 af mathon

               \small 2x^2-6x+4=0

               \small x^2-3x+2=0?

               \small \left ( x-\tfrac{3}{2} \right )^2-\tfrac{9}{4}+\tfrac{8}{4}=0

               \small \small \left ( x-\tfrac{3}{2} \right )^2=\left ( \tfrac{1}{2} \right )^2

               \small x-\tfrac{3}{2} =\mp \tfrac{1}{2}

               \small x=\tfrac{3}{2} \mp \tfrac{1}{2} =\left\{\begin{matrix} 1\\2 \end{matrix}\right.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2017 af Mathias7878

d = b^2-4ac = (-6)^2-4*2*4 = 36-32 = 4

x = \frac{-b\pm \sqrt{d}}{2a}

dvs

x = \frac{-(-6)+\sqrt{4}}{2*2} = \frac{6+2}{4} = 2

eller

x = \frac{-(-6)-\sqrt{4}}{2*2} = \frac{6-2}{4} = 1

- - -

 

 


Skriv et svar til: andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.