Matematik

Hvordan løser jeg denne opgave i Geogebra (indskrevne cirkel)

15. januar 2018 af tokevare - Niveau: 7. klasse

Hej!

Jeg kan simpelhen ikke finde ud af at løse denne opgave (vedhæftet) i Geogebra.

Mvh Filip


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2018 af janhaa

løse hva?


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. januar 2018 af StoreNord

Vi skal tegne opgave J.
Tegn en cirkel med centrum O og radius 4.
Skriv F=O+(0,-4).
Skriv A=F+(-6,0).
Tegn to tangenter gennem A.
A's vinkel-halverings-linje går gennem O
og skærer BC i det tredje tangerings-punkt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2018 af StoreNord

#2 er dog ikke korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. januar 2018 af StoreNord

Vi skal tegne opgave J.
Tegn en cirkel med centrum O og radius 4.
Skriv T_1=O+(0,-4).
Skriv A=T_1+(-6,0).
Tegn to tangenter gennem A.
Lav en hjælpe-cirkel med centrum i A og radius lig med 6+7.
B ligger hvor hjælpe-cirklen skærer den opadgående tangent.
Tegn så den tredje tangent gennem B.
indskrevne cirkel.png

Vedhæftet fil:indskrevne cirkel.png

Skriv et svar til: Hvordan løser jeg denne opgave i Geogebra (indskrevne cirkel)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.