Fysik

Fysik b 3.g hold eksammen

31. maj 2019 af Densejeo - Niveau: B-niveau

Hej Sp 

Kan nogle forklare mig hvad de grundlæggende bølgeegenskaber er?

Tak for hjælpen på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. maj 2019 af mathon

\begin{array}{lllll} \textup{Grundl\ae ggende b\o lgeegenskaber:}\\ &\textup{b\o lger kan g\aa \ uforstyrret igennem hinanden.}\\\\ &\textup{en b\o lge dels reflekteres og dels forts\ae tter, }\\ &\textup{n\aa r den kommer til en gr\ae nseflade.}\\\\ &\textup{b\o lger udviser interferens.}\\\\ &\textup{b\o lger kan tildeles:}\\ &\begin{array}{lllllllllllll} &&&&&&&&&&\textup{b\o lgel\ae ngde }&\lambda \\ &&&&&&&&&&\textup{frekvens }&f\\ &&&&&&&&&&\textup{udbredelsesfart }&v\\ \end{array}\\ &\textup{hvor:}\\ &\qquad \qquad \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \, v=\lambda \cdot f \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. maj 2019 af Eksperimentalfysikeren

Der er faktisk to udbredelseshastigheder. Det kan ses, når man kaster en sten i vandet. Der fremkommer et sæt ringe, der som helhed bevæger sig med én hastig, gruppehastigheden, og de enkelte bølgetoppe med en  anden hastighed, fasehastigheden. Gruppehastigheden er den hastighed, som energien forplanter sig med, mens fasehastigheden er indgår i formlen vfase = λ•f.


Skriv et svar til: Fysik b 3.g hold eksammen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.