Matematik

Binomialtest med 1% signifikansniveau

10. oktober 2019 af Inprocess - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg har forsøgt at løse denne opgave, men jeg tror der mangler noget. Opgaven lyder:

En nulhypoteste for en sekssidet terning lyder:

H0= "Terningen viser i gennemsnit en 5'er i hvert sjette kast"

Terningen kastes 120 gange. I 22 af kastene viser terningen en 5'er.

a) Benyt et binomialtest med 1% signifkansniveau til at vurdere, om nulhypotesen kan forkastes.

Jeg har lavet denne kommando i maple:

binomialTest(120,0.2,0.01)

dvs 120 er antalsparameter, n. 0,2 er sandsynligheden for at slå en 5'er. 0,01 er signifikansniveauet. 

Hvad mangler jeg for at kunne løse opgaven? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2019 af AMelev

I din hypotese har du P(5'er) til 1 ud af 6, så p = 1/6

Jeg kender ikke Maplekommandoen, men så vidt jeg kan se, har du sat p = 0.2 = 20%
Hvad skulle der komme ud som resultat af kommandoen? 

For det første skal du gøre dig klart, at du skal teste med et dobbeltside test, da såvel for mange som for få 5'ere er kritisk for hypotesen.
Du skal altså dele signifikansniveauet op i ½% til hver side. Du har så en del Kv af den kritiske mængde liggende yderst til venstre og en anden del Kh yderst til højre. Acceptmængden er resten.
Dit stikprøveresultat er 22.
?Hvis P(X ≤ 22) < ½%, ligger 22 i Kv, og hvis P(X ≥ 22) < ½%, ligger 22 i Kh. I de tilfælde må hypotesen forkastes på 1% signifikansniveau, og ellers må hypotesen accepteres.


Skriv et svar til: Binomialtest med 1% signifikansniveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.