Matematik

Italienske vindruer

25. marts 2021 af Kasperx1738 (Slettet) - Niveau: 10. klasse
Er noget til opgave e. Hvad skal man regne ud der
Vedhæftet fil: 20210325_161234.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2021 af Quarr

Du skal regne ud hvor mange kg vindruer du kan få for 15 kr 

f(x)=10*x

y=samlet pris i kr. 

x=antal kg vindruer

15=10x

x=?

- - -

Ja

 


Svar #2
25. marts 2021 af Kasperx1738 (Slettet)

Så 1,5 kg?

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2021 af Quarr

Jep! 

Sammenhængen mellem antallet af vindruer i kg(x) og den samlet pris(y) kan beskrives via: g(x)=y=ax+b

- - -

Ja

 


Svar #4
25. marts 2021 af Kasperx1738 (Slettet)

Hvad med opgave D. Hvad koster 3,5 kg?
Har sagt 3,5kg*10kr=35 kr.
Er det rigtig

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. marts 2021 af Quarr

Ja, det rigtigt, men du kunne faktisk skrive det sådan her også:

f(3,5)=10*3,5=35 

Altså indsætte x=3,5 på x plads og får udregnet y. Output=y, input=x

y afhænger af x (altså hvad der puttes ind i funktionsmaskinen)

Så lidt!!!

- - -

Ja

 


Svar #6
25. marts 2021 af Kasperx1738 (Slettet)

Ok tak for hjælpen

Skriv et svar til: Italienske vindruer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.