Matematik

Hastighed, tid og afstandsberegning

03. september 2021 af sahraaa - Niveau: 9. klasse

Kære alle,

Jeg har løst 4 matematikopgaver, som er på 9. klasse niveau. 
Er der nogen som vil rette dem og hjælpe, hvis jeg har lavet fejl i mine besvarelser? 

Opgaverne og mine besvarelser er i det vedhæftede word dokumentet. 

På forhånd tak.

Vedhæftet fil: Afleveringsopgave 3.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
03. september 2021 af MountAthos

Vedrørende opgave 2,2 

Du får at vide at banelængden fra start til punkt C er 94 sømil og Amalie har sejlet 122 sømil 

Så din besvarelse kan ikke være rigtig


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. september 2021 af MountAthos

Vedrørende opgave 2,3

Amalie har sejlet 122 sømil på 37,5 time.  Hvor mange sømil er det per time ?


Svar #3
03. september 2021 af sahraaa

Hej MountAthos,
Er det ikke 2sømil per time? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. september 2021 af MountAthos

Vedrørende opgave 2,4

Du har regnet ud at Amalie har 14, 5 timer til at tilbagelægge (142 - 122)  sømil = 20 sømil

Du skal bruge svaret i opgave 2,3 for at kunne besvare spørgsmålet . Kan Amalie komme i mål

inden for tidsfristen ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. september 2021 af MountAthos

#3

Hej MountAthos,
Er det ikke 2sømil per time? 

                Nej , du skal regne 122 sømil / 37,5 time =

               Og dit resultat skal angives i knob / time 

               1 sømil er 1 knob


Svar #6
03. september 2021 af sahraaa

Ah okay, Så hun sejler 3.25 sømil per time, dvs. hendes gennemsnitshastighed er 3.25 knob? 


Brugbart svar (1)

Svar #7
03. september 2021 af MountAthos

#6

Ah okay, Så hun sejler 3.25 sømil per time, dvs. hendes gennemsnitshastighed er 3.25 knob? 

               Ja, 3.25 knob / time


Svar #8
03. september 2021 af sahraaa

Okay, det giver god mening. 
hvordan kan jeg bruge det i opg. 2.4? 

Kan ikke se hvordan regnestykke skal opstilles.


Brugbart svar (1)

Svar #9
03. september 2021 af MountAthos

Til # 8

Du ved at Amalie mangler at sejle 19 sømil og hun kan 14,5 time

Amalie kan sejle 14 ,5 · 3.25 sømil på 14,5 timer , når gennemsnitshastigheden er 3,25 sømil / time

eller hvor mange timer tager det at sejle 20 sømil når gennemsnitshastigheden er 3,25 sømil / time

er 19 sømil / 3,25 sømil / time =

Så kan du besvare spørgsmålet


Svar #10
03. september 2021 af sahraaa

Jeg har skrevet følgende til opg. 2.4:

Hun kan ikke nå frem indenfor de 52t, da afstanden (48sømil) tager længere tid end de 14.5 timer, som hun har tilrådigheder. 

Er det fyldestgørende svar? 


Brugbart svar (1)

Svar #11
03. september 2021 af MountAthos

Til # 10

Jeg skulle tjekke banelængden igen Den 141 sømil 

Så Amalie mangler 141 - 122 = 19 sømil . Det tager 19 sømil / 3.25 sømil / time = 6 timer at tilbagelægge

de 19 sømil , når gennemsnitshastigheden er 3,25 sømil / time. Og Amalie har 14,5 timer til sin

rådighed , Så svaret er Ja , Amalie kan komme i mål inden for tidsfristen


Svar #12
03. september 2021 af sahraaa

Ah okay, tusinde tak for hjælpen!
God weekend :) 


Brugbart svar (0)

Svar #13
03. september 2021 af MountAthos

#12

Ah okay, tusinde tak for hjælpen!
God weekend :) 

                 Lige måde . Husk selv at tjekke udregninger


Brugbart svar (0)

Svar #14
03. september 2021 af MountAthos

Til # 0

Jeg har lavet en dum fejl i svar # 10  

Afstanden fra punktet C til mål er (141 - 94 ) = 47 sømil 

Det tager Amalie at sejle de 47sømil med en gennemsnitshastighed på 3,25 sømil / time

= 47 sømil / 3,25 sømil / time = 14,46 timer er 14 timer og 28 minutter så Amalie kommer i mål

på (37 timer 30 min) + ( 14 timer 28 min ) = 51 timer 58 miin , som er indenfor tidsfristen på de 52 timer  


Brugbart svar (0)

Svar #15
03. september 2021 af MountAthos

Til # 0

Måske , det er dig der skal rette mine fejl

Vedrørende opgave 2,4

Det rigtige svar er nok, at Amalie ikke kan nå i mål indenfor tidsfristen på de 52 timer fordi

hun brugte 37,5 timer fra mål til punkt C , en distance på 94 sømil . Hun har (141 - 94) sømil

= 47  tilbage og det vil svare til en sejltid på ca 19 timer

Du svarede i opgave 2,4 at Amalie ikke kunne nå i mål indenfor tidsfristen på de 52 timer

Det mener jeg, er det rigtige svar


Brugbart svar (0)

Svar #16
04. september 2021 af ringstedLC

#5 og #7:

\begin{align*} 1\,\textup{s\o mil} &= 1852\, \textup{m} \\ 1\,\textup{knob} &= 1\,\textup{s\o mil\,pr.\,time} \end{align*}

og derfor er #6 helt rigtig.


Brugbart svar (0)

Svar #17
04. september 2021 af ringstedLC

Opg. 2.4

\begin{align*} v_1 &= \frac{\left | \textup{St.}\;C \right |_\textup{Amalie}}{t_1} \\ v_1 &= \frac{122\,\textup{s\o mil}}{37.5\,\textup{timer}}\approx 3.25\,\textup{knob}\,,\;t_1=37.5\,\textup{timer} \\ v_1=v_2 &= \frac{\left | C\,\textup{M\aa l} \right |}{t_2} \\ t_2 &= \frac{\left | C\,\textup{M\aa l} \right |}{v_2} \\ t_2 &= \frac{(141-94)\,\textup{s\o mil}}{3.25\,\textup{knob}}=14.45\,\textup{timer} \\ t_1+t_2 &\leq t_{maks} \\ t_2 &\leq t_{maks}-t_1 \\ t_2 &\leq (52-37.5)\,\textup{timer}=14.5\,\textup{timer} \\ 14.45\,\textup{timer} &< 14.5\,\textup{timer} \end{align*}

Så hvis hun blot kan sejle med den hidtige fart, vil hun lige akkurat kunne nå det.

Vedhæftet fil:Fyn Rundt.png

Brugbart svar (0)

Svar #18
04. september 2021 af ringstedLC

Amalie havde jo sejlet en del længere end nødvendigt for at komme til "C". Det kunne i flg. teksten skyldes vind- og strømforhold, men måske også mange kursskift, der giver lavere gennemsnitsfart. Turen fra "C" til "Mål" er mere ligeud og har større sandsynlighed for noget medvind vestfra, så måske får hun endda rigelig tid til at komme i mål.


Brugbart svar (0)

Svar #19
04. september 2021 af MountAthos

Til # 18

Hej ringstedLC .

Ved du hvilket svar der forventes at eleverne? 

Kommer Amalie i mål før eller efter tidsfristen ?


Brugbart svar (0)

Svar #20
04. september 2021 af ringstedLC

Nej, det ved jeg ikke. Men der bedes om en vurdering. Og den bør efter min mening begrundes.


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.