Biologi

Beregning af tid ud fra punkt

01. november 2021 af Cilleee1 - Niveau: B-niveau

Hvordan beregner jeg hvor lang tid det tager at lave 10ml laktosefri mælk, hvis jeg ved at der er 7 glucose mmol/l efter 150 sekunder?

Jeg er kommet frem til at der 4,8g laktose pr 100 g mælk


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2021 af BlopBlip

Til at lave 1 molekyle glucose skal der bruges 1 molekyle laktose, dvs nlaktose=nglukose.

Du ved at der omdannes 7  mmollakose/L efter 150 sekunder, og volumen af mælk er 10mL dvs. at der omdannes:

7\frac{(\frac{mmol}{L})}{150s}=0.0004667\frac{mmol}{s}

Hvis vi antager at ρmælk=1g/mL, så skal du omdanne 10g mælk, dvs. 0.48g laktose. Altså skal der omdannes 0,48g laktose.

 n_{laktose}=\frac{m_{laktose}}{M_{laktose}}=\frac{0,48g}{342,3 \frac{g}{mol}}=0.0014022787 mol =1.4 mmol

Altså tager det:

\frac{1,4mmol}{0,0004667\frac{mmol}{s}}=3000s=50min

Dette er mit forslag til løsningen af denne opgave, kom gerne med kommentar eller rettelser.


Skriv et svar til: Beregning af tid ud fra punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.