Fysik

FYSIK C, laser bølgelængde

16. marts 2022 af anastasiija - Niveau: C-niveau

Nogen der kan hjælpe med at besvare nederstående spørgsmål 

Hvilke egenskaber har laserlyset?

I  hvilken del af det elektromagnetiske spektrum falder den beregnede λ 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2022 af janhaa


Brugbart svar (2)

Svar #2
16. marts 2022 af Eksperimentalfysikeren

Det er ikke muligt at besvare det uden at kende bølgelængden.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. marts 2022 af janhaa

c = \lambda f \\ \\ E=hf


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. marts 2022 af janhaa

#0

Nogen der kan hjælpe med at besvare nederstående spørgsmål 

Hvilke egenskaber har laserlyset?

I  hvilken del af det elektromagnetiske spektrum falder den beregnede λ 

Husk å gi hele oppgava og all info 


Svar #5
16. marts 2022 af anastasiija

hvordan beregner jeg så φ og λ /m


Svar #6
16. marts 2022 af anastasiija

#4
#0

Nogen der kan hjælpe med at besvare nederstående spørgsmål 

Hvilke egenskaber har laserlyset?

I  hvilken del af det elektromagnetiske spektrum falder den beregnede λ 

Husk å gi hele oppgava og all info 

hvordan beregner jeg λ /m og phi i geogebra


Svar #7
16. marts 2022 af anastasiija

her er tabellen


Brugbart svar (1)

Svar #8
16. marts 2022 af Eksperimentalfysikeren

Du skal starte med at regne gitterkonstanten, d, ud.I tabellens hoved er angivet, at det skal være i meter.

Derefter benytter du gitterligningen: nλ=d·sin(φ).


Brugbart svar (1)

Svar #9
16. marts 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (1)

Svar #10
16. marts 2022 af ringstedLC

#6:

\begin{align*} d_{100} &= \frac{1\,\textup{mm}}{100}=\frac{1\cdot 10^{-3}\,\textup{m}}{100}=\;?\,\textup{m} \\ \tan(\varphi ) &=\frac{\frac{b_h+b_v}{2}}{a}= \frac{b}{a} \\ \varphi &= \tan^{-1}\left (\tfrac{b}{a}\right ) \\ \textup{GG\,kommando:} & \;\,\textup{arctan\textbf{d}}(<\!\textup{x}\!>)\;,\textup{"\textbf{-d}"}\rightarrow \textup{x i grader} \\ \sin(\varphi ) &= \sin\Bigl(\tan^{-1}\left (\tfrac{b}{a}\right )\Bigr) \\ \textup{GG\,kommando:} & \;\sin(\arctan(<\!\textup{x}\!>)) \\\\ d\cdot \sin(\varphi _n)=n\cdot \lambda \Rightarrow \lambda _{100} &= \frac{d_{100}\cdot \sin(\varphi _n)}{n} \quad,\;\left \lfloor \lambda \right \rfloor=\textup{m}=10^9\,\textup{nm}\Rightarrow \textup{nm}=\;?\,\textup{m} \\ \lambda _{100} &= \frac{10^{-3}\cdot \sin\Bigl(\tan^{-1}\left (\tfrac{b}{a}\right )\Bigr) }{100\cdot n} \\ \end{align*}

Når du har udfyldt λ /nm kolonnen beregn da den gennemsnitlige værdi og se fx på

, hvad farven på laseren er.


Skriv et svar til: FYSIK C, laser bølgelængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.