Matematik

Kast af to terninger : Middelværdi og varians

03. december 2022 af Areetha - Niveau: B-niveau

Jeg har brugt mit CAS-værktøj og fik følgende resultater: 

 \bar{x}= 7

Var(X) = 5,8\bar{3}.

I mit hæfte står der: “Når de stokastiske variables talværdier ligger langt fra middelværdien får vi en høj varians, og omvendt får vi en lille varians, hvis de ligger tæt på. “

Den stokastiske variabel jeg arbejder med kan antage alle heltal i følgende interval: [2 ; 12]

Vil man så vurdere ud fra det ovenstående, at der er tale om en lille varians, da den stokastiske variables talværdier ligger tæt på middelværdien?  


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. december 2022 af SuneChr

Det er vel en nærmere defineret andel af observationer beliggende mellem  7 - \sqrt{5,8333} og 7 + \sqrt{5,8333} ,
der bestemmer, hvorvidt variansen ligger "tæt" eller "ikke-tæt" på middelværdien?  


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. december 2022 af SuneChr

I forlængelse af # 1
Vi har  4 + 5 + 6 + 5 + 4 = 24  observationer beliggende i nævnte interval, altså 2/3 af alle observationer.
Vi må, definitionsmæssigt, så afgøre, om det er mange eller få, der lægger sig opad μ .


Skriv et svar til: Kast af to terninger : Middelværdi og varians

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.