Kemi

Reaktionsskema

14. juni 2023 af Lalode - Niveau: B-niveau

Hejsa

Jeg kan ikke finde ud af hvordan jeg ser hvilken reaktionstype en reaktion er, så er der nogen der kan hjælpe mig med am disse tre reaktionsskemaer er redoxreaktioner, eller en ande reaktionstype?

IO3- + HSO3-  --> I- + SO42-

IO3- + I- --> I2

I2 + HSO3-  --> I- SO42-


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2023 af Heptan

+V       +IV           -I  +VI

IO3- + HSO3-  --> I- + SO42-

Iod og svovl ændrer oxidationstrin, så det er en redox reaktion.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. juni 2023 af Heptan

+V     -I        0

IO3- + I- --> I2

Iod ændrer oxidationstrin, så det er en redox reaktion.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juni 2023 af Heptan

Bestemmelse af OT af iod i IO3-:

nettoladning = oxidationstrin for atomerne

Oxygen har som regel OT = -2.

-1 = x + 3*(-2)

Løs for x.

x = 5 = +V


Skriv et svar til: Reaktionsskema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.