Kemi

pH

27. juni 2023 af Cassidyy - Niveau: A-niveau

Angiv pH i en vandig opløsning, der indeholder 400 μM dihydrogenphosphat og 10,0 nM hydrogenphosphat.

Hvordan løses denne?

Har prøvet følgende, svaret er dog 8,61. Hvordan løses opgaven?

7,21 + log (10*10^-9 / (400*10^-6)) = 2,6


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. juni 2023 af Heptan

400 μM >> 10,0 nM ⇒ c(hydrogenphosphat) ≈ 0

Svag syre:

pH = ½(7,21 - log(400*10-6)) = 5,30


Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.