Matematik

Isolér

15. august 2023 af betibet - Niveau: A-niveau

Hej. 

Jeg har lidt svært med isolering, specielt den her: 

Isolér k: T = √M-10/k

tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august 2023 af MentorMath

Hej - har du mulighed for, at indsætte et billede af opgaven? Lidt svært at tyde, hvor parenteserne er, som udtrykket er skrevet op:)


Svar #2
15. august 2023 af betibet

#1

Hej - har du mulighed for, at indsætte et billede af opgaven? Lidt svært at tyde, hvor parenteserne er, som udtrykket er skrevet op:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. august 2023 af OliverHviid

Opløft begge sider i 2. potens (så kvadratroden går ud)

Gang derefter med k på begge sider

Del til sidst med T2 på begge sider


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. august 2023 af ringstedLC

Ligninger som denne bør noteres T = √((M - 10)/k) hvis "fx-knappen" bruges.


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. august 2023 af oppenede

Når du skriver
  T = √M-10/k
betyder det
  T=\sqrt{M}-\frac{10}{k}
se https://www.webmatematik.dk/lektioner/7-9-klasse/algebra/regnearternes-hierarki


Svar #6
15. august 2023 af betibet

#5

Når du skriver
  T = √M-10/k
betyder det
  T=\sqrt{M}-\frac{10}{k}
se https://www.webmatematik.dk/lektioner/7-9-klasse/algebra/regnearternes-hierarki

Det rigtigt, ja. Det glemte jeg - beklager. 


Svar #7
15. august 2023 af betibet

#4

Ligninger som denne bør noteres T = √((M - 10)/k) hvis "fx-knappen" bruges.

Beklager, det havde jeg lige glemt.


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. august 2023 af ringstedLC

#4 Ups!

hvis "fx-knappen" ikke bruges.


Skriv et svar til: Isolér

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.