Matematik

HJÆÆLP

31. oktober 2023 af Fabel6358 - Niveau: A-niveau

Hej derude jeg har et spørgsmål (se vedhæftet billede)

Svaret er således, men jeg kan ikke forstå hvordan det giver mening?

 svar: T = O2 *100 · ( √3 + 4)

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2023 af MentorMath

Hej, 

Der er ikke vedhæftet noget spørgsmål i øvelsen på billedet - heller ikke øvelse 5, som der bliver henvist til :)


Svar #2
31. oktober 2023 af Fabel6358

Hov ja, spørgsmålet lyder på at man skal opstille en ligning der viser sammenhængen mellem figuren omkreds og areal

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2023 af StoreNord

Du fik jo hælp af Mathon for tre timer siden. Hvorfor spørger du så igen?


Svar #4
31. oktober 2023 af Fabel6358

Dette er et andet spørgsmål, vidste ikke om det skulle oprettes under samme tråd? Eller om det ville virke forvirrende

Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2023 af StoreNord

Nej. Det er okay, hvis det er en helt anden opgave.
Men du må fise os opgaven.

Vi kan jo ikke forstå, hvad  T = O2 *100 · ( √3 + 4)  skulle være svar på.

Hvad er T, og hvad er O?


Svar #6
31. oktober 2023 af Fabel6358

Jo altså det er svaret på sammenhængen mellem figurens areal og omkreds, hvilket var formål med opgaven at udarbejde en ligning der viste dette.

Brugbart svar (0)

Svar #7
31. oktober 2023 af Eksperimentalfysikeren

Kald sidelængden a. Deraf fås O=5a, da der er 5 sider.

Arealetaf kvadratet er a2

Højden i en ligesidet trekant med kantlængde a er ½√3. Arealet er derfor

A=\frac{1}{2}\cdot h \cdot g = \frac{1}{2}\cdot (\frac{1}{2}\cdot \sqrt{3}\cdot a \cdot) a = \frac{\sqrt{3}}{4}\cdot a^{2}

Heraf fås

T = A+a^{2}=\frac{1}{2}\cdot h \cdot g = \frac{\sqrt{3}}{4}\cdot a^{2}+a^{2} =(\frac{\sqrt{3}}{4}+1)\cdot a^{2}

Jeg tror, der er en skrivefejl i den formel, du har oplyst. Det er *, der skulle være /.


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. november 2023 af StoreNord

Men hvad er de 100 mon?


Brugbart svar (1)

Svar #9
01. november 2023 af SuneChr

T = a2(1 + 1/4\sqrt{3})
Indsætter vi a = O/5
T = (O2/25)(1 + 1/4\sqrt{3})
I stedet for at dividere med 25 ganger vi med 4/100
T = (O2/100)(1 + 1/4\sqrt{3})·4 = (O2/100)(\sqrt{3} + 4)


Brugbart svar (1)

Svar #10
01. november 2023 af SuneChr

Vi kan også sige, at arealet er lig med kvadratet på omkredsen gange \frac{\sqrt{3}+4}{100} . 


Skriv et svar til: HJÆÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.