Matematik

Afstandskvadratet- Hmm...

16. december 2023 af sofia877 - Niveau: B-niveau

Hej med jer. 

Jeg har vedhæftet en opgave, som jeg ikke helt ved hvordan skal løses.

Jeg tænker umiddelbart

at jeg skal sige 

T= (f(x)-y)^2 og indsætte x og y værdierne...


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2023 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2023 af mathon

                  \small \small \begin{array}{lllllll} \frac{\left ( 5\cdot (-1)+ 0+5 \right )^2}{\sqrt{5^2+1^2}} =\frac{{0}^2}{26}\end{}


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2023 af mathon

                  \small \small \small \begin{array}{lllllll} \frac{\left ( 5\cdot 3+( -17)+5 \right )^2}{26} \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. december 2023 af mathon

                  \small \small \begin{array}{lllllll} \frac{\left ( 5\cdot 4+( -26)+5 \right )^2}{26} \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. december 2023 af mathon

                  \small \begin{array}{lllllll} \frac{\left ( 5\cdot 8+( -48)+5 \right )^2}{26} \end{}


Svar #6
16. december 2023 af sofia877

kan du forklare det du gør..


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. december 2023 af mathon

\small \begin{array}{llllll} f(x)=&&y=-5x-5\\\\&& 5x+y+5=0\\\\\textup{Punktafstand }\\\textup{til ret linje:}\\&&\frac{\left | 5\cdot x_o+1\cdot y_o+5 \right |}{\sqrt{5^2+1^2}}\\\\\textup{Afstandskvadrat:}\\&& \frac{\left (5x_o+y_o+5 \right )^2}{5^2+1}=\frac{\left (5x_o+y_o+5 \right )^2}{26} \end{}


Svar #8
16. december 2023 af sofia877

Det giver ikke det rigtige svar. Opgaven sagde det rigtige svar var 20. 

jeg forstår det ikke. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. december 2023 af Eksperimentalfysikeren

#0 Jeg har prøvet dit forslag, idet jeg regner med, at du til sidst ville summere over talparene i tabellen

T= \sum (f(x)-y)^2,

summeret over de talpar, der er i tabellen. Jeg har prøvet det. Det gav 19. Jeg kan ikke se, hvordan det skulle give 20.

Jeg tror, du er nødt til at spørge din lærer om, hvad der menes med "afstandskvadratet". Betegnelsen benyttes normalt i en helt anden sammenhæng, nemlig afstandskvadratsætningen i fysik.


Skriv et svar til: Afstandskvadratet- Hmm...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.