Matematik

Data

17. december 2023 af Fatima1602 - Niveau: B-niveau

Hej 

Er der en der kan hjælpe mig med denne opgave, jeg har ret svært ved at løse den

Tak på forhånd!

Vedhæftet fil: opgave 7.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2023 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. december 2023 af ringstedLC

a) Lav eksponentiel regression med "2010" som år 0.

b) Bestem f(2016-2010)

c) Brug formel (105)


Svar #3
17. december 2023 af Fatima1602

i a) har jeg fået en funktionsforskrift til y= 4,02728E-442*(1,66534)^x

Men hvad er a og b, så?


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. december 2023 af mathon

                \small \begin{array}{lllllll}\textbf{a})\\&& f(x)=6722.85\cdot 1.66534^t \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. december 2023 af mathon

                \small \small \begin{array}{lllllll}\textbf{b})\\&& f(6)=6722.85\cdot 1.66534^6 \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. december 2023 af mathon

                \small \small \small \begin{array}{lllllll}\textbf{c})\\&&T_2=\frac{\log(2)}{\log\left (1.66534 \right )} =\frac{\ln(2)}{\ln\left (1.66534 \right )} \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. december 2023 af ringstedLC

\begin{align*} y &= \left (4.02728\textup{E}-442 \right )\cdot (1.66534)^{x}=0.00......403\cdot 1.67^{\,x} \\ f(t) &= \left (4.03\cdot 10^{-442} \right )\cdot 1.67^{\,t} \\ f(t) &= b\cdot a^t \end{align*}

Din "b" er altfor lille. Du har måske ganget y-data med 1012 = T, hvilket er forkert, da:

\begin{align*} f(2010)=f(0) &= b\cdot 1.67^{\,0}=b\approx 6533 \end{align*}.


Skriv et svar til: Data

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.