Matematik

excel fejl / hjælp

29. december 2023 af nytnavn - Niveau: B-niveau

hej alle

jeg sidder og laver lidt i excel 

og har denne formel (som er på billedet) 

Men lige meget hvordan jeg indtaster det i Excel får jeg et andet resultat end det som er udregnet i det eks..

Så jeg må jo gøre noget forkert

Hvordan vil vi I taste formlen ind ?   

på forhånd tak

M.

Vedhæftet fil: Es.JPG

Svar #1
29. december 2023 af nytnavn

formlen 6,11 * 10(7,5*29,4/237,3+29,4) = 40,9 
 
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. december 2023 af StoreNord

Brøkens nævner skal være omgivet af sin egen private parentes.

Umiddelbart fik jeg 1853,1143.

Met nævnerparentesen gav det 50,5157.

Men ikke 40,9.


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. december 2023 af ringstedLC

I #1 skriver du:

\begin{align*} 6.11\cdot 10\cdot \Bigl(7.5\cdot \frac{29.4}{237.3}+29.4\Bigr) &= 1846 \;{\color{Red} \neq }\;40.9 \\ 6.11\cdot 10\cdot \frac{7.5\cdot 29.4}{237.3+29.4} &= 50.5 \\ 6.11\cdot 10\cdot (7.5\cdot 29.4)/(237.3+29.4) &= 50.5 \end{align*}

og i #0:

\begin{align*} 6.11\cdot 10\cdot \frac{7.5\cdot 29.4}{237.3+29.4} &= 50.5 \\ \textup{som indtastes i CAS med}:\\ 6.11\cdot 10\cdot (7.5\cdot 29.4)/(237.3+29.4) &= 50.5 \end{align*}

Vedhæft gerne opgaven!


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. december 2023 af StoreNord

Måske skulle hovedparentesen løftes med potenstegtegn.
Så får jeg  41,002738532214126


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. december 2023 af StoreNord

Vedhæftet fil:excel fejl.png

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. december 2023 af StoreNord

i #5 er der en tastefejl i tælleren!
Denne her er bedre:


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. december 2023 af ringstedLC

#4 Godt set!

Hvis det er tilfældet:

\begin{align*} e_s &= 6.11\cdot 10^{\frac{7.5\,\cdot\, 29.4}{237.3\,+\,29.4}} \\ \textup{I Excel}:\\ e_s &= 6,11*10\hat{\;\,}\bigl(7,5*29,4/(237,3+29,4)\bigr) \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. december 2023 af SuneChr


Mon ikke at 237,3 skal være 273,3 ?
Er parentesen en eksponent til 10 eller er det en faktor til 10?


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. december 2023 af SuneChr

es = 32,69...    ?
# 7   Formlen i Excel er rigtig bortset fra, at es til venstre for lighedstegnet skal slettes.
Der må desuden ikke være mellemrum i formlen.
Der er dog stadig usikkerhed, om tallet 237,3 er rigtigt. Det kunne derimod tyde på,
at tallet er ispunktet T0  273,3º K (omend decimalen kan diskuteres).

 


Skriv et svar til: excel fejl / hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.