Matematik

førstegradspolynomium

02. januar kl. 19:00 af bastet - Niveau: A-niveau

er der en der kan hjælpe mig med at forklare 

æ^3+2æ-3 og (x-1)(x2+x+3)

 men der er indfører en nye regneregel, at x2+1=0. Alt andet er som sædvanligt. F.eks. er 3x2+2x+5=2x+2.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar kl. 20:27 af ringstedLC

Hvis det er en opgave med et spørgsmål, må du afskrive den bedre eller endnu bedre; vedhæft et godt billede!


Svar #2
02. januar kl. 20:37 af bastet

Det er ikke muligt at hvedhæfte et billede og hved du hvornår man normalt for denne type matematik

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. januar kl. 20:59 af StoreNord

Hvis  x2+1=0    er   x2=-1    ;   x er altså et altså komplekst tal.


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. januar kl. 21:06 af ringstedLC

#2:

- klik på "Vælg fil"-knappen under svarvinduet!

- #0 er ikke formuleret tilstrækkelig godt til at bestemme "typen af matematik" sikkert.

#3 Enig, men det er jo en ligning, - ikke "en ny regneregel".


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. januar kl. 23:14 af SuneChr

3'grads polynomiet  x3 + 2x - 3  er faktoriseret som  (x - 1)(x2 + x + 3) ,
et 1'grads polynomium og et 2'grads polynomium.
Det må være klart, at ethvert 1'grads polynomium har en og kun en rod.
Det samme gælder ikke nødvendigvis for polynomier med lige grad.
Ligningen  x2 + x + 3 = 0  kan ikke løses indenfor de reelle tals mængde,
hvor man ser, at diskriminanten er negativ.
Da du angiveligt endnu ikke er fortrolig med de reelle tals udvidelse, må
vi (indtil videre) sige, at 3'grads polynomiet har en og kun en (reel) rod.
Det vil senere være muligt at finde netop n rødder i et ethvert n'te grads
polynomium, hvor rødderne ikke nødvendigvis alle er reelle.

 


Skriv et svar til: førstegradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.