Matematik

diffrentialsregning

31. januar kl. 16:27 af Simlars - Niveau: A-niveau

Hej har brug for hjælp til denne opgave

Vedhæftet fil: Billede1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar kl. 17:59 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar kl. 18:09 af mathon

\small \begin{array}{llllllll}\textbf{a)}\\& f(x)=\left ( x^2-x-2 \right )\cdot e^x\\\\& f{\, }'(x)=\left ( x^2-x-2 \right ){}'\cdot e^x+\left ( x^2-x-2 \right )\cdot \left (e^x \right ){}'\\\\& f{\, }'(x)=\left (2x-1 \right )\cdot e^x+\left ( x^2-x-2 \right )\cdot e^x=\left (2x-1+x^2-x-2 \right )\cdot e^x=\left (x^2+x-3 \right )\cdot e^x \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar kl. 18:13 af mathon

\small \begin{array}{lllllll}\textbf{b)}\\& f(x)=\left (x^2-x-2 \right )\cdot e^x=\left (x+1 \right )\cdot \left (x-2 \right )\cdot e^x\\\\& \left (x^2-x-2 \right )\cdot e^x=\left (x+1 \right )\cdot \left (x-2 \right )\cdot e^x=0\\\\& x=\left\{\begin{matrix} -1\\2 \end{matrix}\right. \end{}


Svar #4
31. januar kl. 18:49 af Simlars

kan du fokrlare mere præcist havd du gør 


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. januar kl. 18:52 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll}\textbf{b)}\\& f(x)=\underset{\textup{opl\o ses i faktorer}}{\underbrace{\left (x^2-x-2 \right )}}\cdot \underset{\textup{st\o rre end 0}}{\underbrace{e^x}}=\left (x+1 \right )\cdot \left (x-2 \right )\cdot e^x\\\\& \left (x^2-x-2 \right )\cdot e^x=\left (x+1 \right )\cdot \left (x-2 \right )\cdot e^x=0\\\\& x=\left\{\begin{matrix} -1\\2 \end{matrix}\right. \end{}


Svar #6
31. januar kl. 19:14 af Simlars

også i a


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. februar kl. 10:47 af mathon

a) bruges produktreglen.


Skriv et svar til: diffrentialsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.