Matematik

Differentialregning og optimering

27. februar kl. 13:57 af lepidoptera - Niveau: A-niveau

Hvordan løser jeg opgave 3?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar kl. 15:10 af jl9


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. februar kl. 15:21 af AMelev

Rumfanget er V=\frac{1}{3}G\cdot h, hvor G er grundfladearealet og h er højden.
Overfladearealet A = 4T+G, hvor T er arealet af den trekantede sideflade.
T =½·hT·s, , hvor hT er højden i sidefladetrekanten og s er grundfladens sidelængde.
Højden haf T kan bestemmes med Pythagoras. Gå lodret ned fra toppen og derfra vinkelret ud til en af sidefladerne, så kan du danne en retvinklet trekant med katetelængderne h og ½s.

Derfra er proceduren som i 1) og 2)


Svar #3
29. februar kl. 08:15 af lepidoptera

Tak, hvordan laver jeg opgave 4?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. februar kl. 11:01 af ringstedLC

I de tre foregående var materialeprisen den samme pr. arealenhed og derfor ligegyldig, - du fandt bare det optimale areal udfra arealformlerne.

Opg. 4 har så et af arealerne, der koster 4 gange så meget pr. arealenhed som de andre arealer, --bunden og cylinderfladen. Opstil overflade-formlen så dette forhold medtages. Husk at bund og låg stadig er lige store.


Skriv et svar til: Differentialregning og optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.