Kemi
Mængdeberegning
28. februar kl. 18:38 af
Lidtrundtosset
-
Niveau: Universitet/Videregående
Hejsa!
Jeg kan simpelthen ikke få den her opgave til at hænge sammen - facit er 16,17 g, men jeg får det til 48 g...
Angiv hvor mange g H3PO4 (molarmasse 98 g/mol), der skal anvendes til at fremstille 500 mL vandig opløsning med en koncentration på 990 mEq/L.
Håber at I kan hjælpe!
Svar #1
28. februar kl. 19:59 af Martin2Holte
Husk at fosforsyre er triprotisk, den donerer op til tre protoner pr. molekyle, dvs ækvivalentvægten er molekylvægten divideret med 3
=32.67 g/eq
Så vi skal bruge 0.99 Eq/L × 0.5 L×32.67h/eq=16.19 gram
=32.67 g/eq
Så vi skal bruge 0.99 Eq/L × 0.5 L×32.67h/eq=16.19 gram
Skriv et svar til: Mængdeberegning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.