Matematik

binomialfordeling

01. marts kl. 10:32 af Astrid2911 - Niveau: B-niveau

Hej, jeg er lidt i tvivl om delspørgsmål b og c. Ville i mene om man skal bruge binomialfordelingsformelen eller en enkelt sidet binomial test?

tak på forhånd

Vedhæftet fil: binomialfordeling 4.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts kl. 11:16 af AMelev

             

a) X = antal fejlfrie pølser.
Der fokuseres kun på 2 mulligheder for den enkelte pølse: fejlfri eller ikke fejlfri. 
Hvorvidt en bestemt pølse er fejlfri er uafhængig af, hvad de andre pølser er.
Dermed er de to betingelser for en binomialfordeling opfyldt. X ~ b(n,p), hvor p = 66% iflg. pølsehornsbageren og n = 22.
X ~ b(22,66%)

b) P(X≥16) 

c) P(X≤17)

Brnyt dit CAS-værktøj til beregning


Svar #2
02. marts kl. 12:34 af Astrid2911

tak, ville du så mene at b=33,7% og c=91,4% ville være det korrekte svar?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts kl. 01:53 af SuneChr

Ja, - det ser rigtigt ud.
 


Svar #4
03. marts kl. 10:53 af Astrid2911

Hej jeg er også i tvivl om spørgsmål f,g?

tak på forhånd

Vedhæftet fil:binomialfordeling 5.png

Skriv et svar til: binomialfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.